Skip to content

Una jornada professional obrirà la Fira de l’Edició Independent 2022 a la Marina de València

La II Fira de l’Edició Independent de València tornarà a comptar amb diverses novetats dirigides a tota mena de públic: infantil, juvenil i adult. Aquest esdeveniment literari es celebrarà durant els dies 24, 25 i 26 de juny a l’esplanada Veles e Vents de La Marina de València. Es tracta d’una excel·lent oportunitat per posar en valor l’esforç de les petites editorials generant un ambient de complicitat, diversitat i inclusió entre editorials, llibreries, il·lustradores i il·lustradors, autores i autors, i assistents.

Dins de la programació de la fira, destaquen les activitats destinades al públic professional del sector editorial que tindran lloc el primer dia, el divendres 24. Durant aquesta jornada, el focus recaurà sobre els distints ponents de renom que compartiran les seues acreditades visions al voltant de les tres temàtiques proposades per a debat: les claus per a sobreviure a l’edició independent, l’economia social dins del món de l’edició i la monetització de l’autoria.

Abans, la presidenta de l’Associació d’Editorials del País Valencià, Àfrica Ramírez Olmos, iniciarà a les 11:30 h la volta inaugural a la fira acompanyada per totes les autoritats presents. Després es donarà el tret d’eixida a la jornada professional amb una entrevista del director de la delegació valenciana d’Eldiario.es, Adolf Beltran, a Àfrica Ramírez com a responsable de l’editorial Balandra Edicions. Una xerrada en la qual tractaran de revelar les claus més importants per poder sobreviure dins del món de l’edició independent. A més, parlaran sobre les dificultats que implica emprendre una aventura a un sector tan compromés com aquest, és a dir, sobre com construir una editorial des de zero i no morir en l’intent.

Economia social dins del món de l’Edició és el nom que porta la primera taula rodona del dia. Els ponents que hi prendran part seran Francisco Castro, d’Editorial Galaxia, i Pedro Medina, de Fandogamia Editorial. Dues figures amb una àmplia trajectòria com a editors i que de segur regalaran unes aportacions molt interessants i constructives.

La segona taula rodona es presenta sota el nom Monetitzar l’autoria. Viure de l’art d’escriure i dibuixar. I aquesta comptarà amb la participació dels següents ponents: l’escriptora Lourdes Toledo, l’il·lustradora Mar Malota, i l’advocat especialitzat en propietat intel·lectual Alex Devís. Gonçal López Pampló, cap d’edició de Bromera Edicions, actuarà com a moderador de l’esdeveniment. En definitiva, a la Fira de l’Edició Independent tenen cabuda personalitats provinents de tots els àmbits i amb diverses perspectives al voltant d’una mateixa qüestió.

Per al divendres 24 de juny també s’han programat altres activitats com la presentació d’El compás bailarín (Malian Editora), un conte infantil escrit per Paula Te Cuenta i Lena Maiques, i amb il·lustracions de Nana Garzón. O la presentació de La Roma de Pasolini: Diccionario Urbano (Ed. El Doctor Sax), amb les intervencions de l’autor, Dario Pontuale, del traductor, Margaretto, i de l’editor, Gabriele Nero.

Imatge de Carola Woodward.