Skip to content

Publicacions de la Universitat de València, guardonada amb la Distinció de la Generalitat Valenciana

L’editorial Publicacions de la Universitat de València ha sigut guardonada amb la concessió de la Distinció de la Generalitat Valenciana. Aquesta condecoració, promoguda per l’Associació d’Editorial del País Valencià, arriba coincidint amb el primer centenari de la seua activitat editorial ininterrompuda. Entregat amb ocasió de la celebració del 9 d’octubre, l’Alta Distinció suposa un reconeixement a “actuacions o servicis eminents que hagen sigut prestats en defensa dels interessos generals i peculiars de la Comunitat Valenciana tant per persones físiques com per entitats, associacions o col·lectivitats”.

Durant aquests cent anys d’existència, a més del seu paper com a editorial de material docent i d’investigació, Publicacions de la Universitat de València ha apostat per la vessant de difusió cultural, compromís cívic i projecció social del coneixement, el foment del pensament crític i l’objectiu d’arribar a un públic lector ampli. Així, PUV col·labora i manté obertes línies de coedició amb editorials privades i públiques, com ara Editorial Afers, Edicions Bromera, Càtedra, la Institució Alfons el Magnànim i les universitats d’Alacant, Autònoma de Barcelona, Jaume I de Castelló, de Granada, Múrcia, Pompeu Fabra, Zaragoza, entre altres.

El seu treball editorial ha estat avalat pel Segell de Qualitat en Edició Acadèmica (CEA-APQ). Promogut per la Unió d’Editorials Universitàries Espanyoles (UNE) i avalat per l’Organisme Autònom Agència Nacional d’Evaluació de la Qualitat i Acreditació (ANECA) i la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT), aquest segell va nàixer amb l’objectiu de reconèixer les millors pràctiques dins de l’edició universitària espanyola. Aldea Global, Desarrollo Territorial, Història i Història i Memòria del Franquisme són les col·leccions que ostenten aquesta distinció actualment.

Igualment, Publicacions de la Universitat de València està entre les 20 editorials més prestigioses d’Espanya, i, de fet, l’estudi qualitatiu de les Editorials Acadèmiques situa la Universitat de València com la primera de les editorials universitàries (lloc 17). A més, aquesta entitat ha estat inclosa en el Book Citation Index (BCI) desenvolupat per Thomson-Reuters pel gran valor i excel·lència acadèmics.

A més, en aquesta ocasió, la Generalitat ha decidit atorgar l’Alta Distinció, el màxim reconeixemt atorgat per la institució, als equips de vacunació contra el coronavirus “per la seua tasca, que ha permés immunitzar a vora 4 milions de valencians”. Completen el llistat de guardonats amb aquest reconeixement el dibuixant Paco Roca, l’escriptora Matilde Asensi, el poeta Josep Piera, l’exjugador de futbol Mario Alberto Kempes, Radio Valencia i l’anarquista César Orquín, a títol pòstum, per salvar a 300 espanyols de Mauthausen.