Skip to content

Oberta la inscripció per a participar en la II Fira de l’Edició Independent

L’Associació d’Editorials del País Valencià obri el termini per a inscriure’s a la II Fira de l’Edició Independent que se celebrarà del 24 al 26 de juny en l’Esplanada Veles e Vents de la Marina de València.

La Fira de l’Edició Independent es un esdeveniment que vol posar en valor la bibliodiversitat editorial, la qual representa més del 80% de la riquesa cultural que aporta el món del llibre. Pretenem reivindicar i aglutinar el fons bibliogràfic d’editorials independents de qualsevol àmbit lingüístic i territorial, propiciat per una convocatòria oberta a les diferents llengües oficials de l’estat.

Els expositors seran editorials independents, llibreries (amb un fons tematitzat d’editorials independents) i l’autoedició il·lustrada de creadores i creadors en diferents suports: fanzine, làmines i artesania. En paral·lel s’hi comptarà amb una programació d’activitats centrada en la difusió i la promoció de les propostes de tots els expositors, com ara presentacions de llibres, signatures i activitats per a públics específics i familiars.

La inscripció com a expositors està oberta fins el 12 d’abril (inclós). Per a presentar activitats el termini és fins l’11 de maig, així com la presentació de signatures.

Imatge de Carola Woodward.

COL.LABORACIÓ AMB LES BIBLIOTEQUES PÚBLIQUES

Enguany com a novetat l’AEPV ha coordinat una acció especial amb la Regidoria d’Acció Cultural-Xarxa de Biblioteques Municipals la qual afavorirà la visibilitat de l’esdeveniment arreu dels centenars d’usuaris que visiten les 38 Biblioteques Municipals de la ciutat.

Aquesta col·laboració ha de dur la Fira de l’Edició Independent a les biblioteques. S’ha dissenyat una acció on els tècnics bibliotecaris destacaran i prescriuran una selecció de la millor oferta de les editorials participants. Cada editorial inscrita destacarà dos títols del seu catàleg i els presentarà en una xicoteta fitxa tècnica que inclourà: títol, autores, sinopsi, imatge de coberta, temàtiques, públic a qui va dirigit i ISBN, PVP i adjuntarà dos exemplars de cada.

A fi de generar un tast dels fons de les editorials expositores, les obres destacades s’enviaran als bibliotecaris durant les setmanes prèvies a la Fira i ells triaran el TOP10 de les novetats editorials d’aquesta edició.

Les recomanacions dels tècnics estaran marcades a la Fira amb uns punts de llibre especials per a l’ocasió. A més a més, d’entre les obres destacades, se celebrarà una votació popular mitjançant una pàgina web on s’allotjarà tota la informació referida a la participació de la xarxa de Biblioteques Municipals. Finalment es farà difusió de l’esdeveniment mitjançant la distribució de cartells, punts de lectura, programes, amb el propòsit d’estendre l’activitat a la major quantitat de públic lector a la xarxa de Biblioteques. El termini d’inscripció per a participar en aquesta novetat és fins el 12 d’abril (inclós).

BASES PARTICIPACIÓ VAL_ii FEI.