Skip to content

Les editorials valencianes tornen a la Fira de Frankfurt

El món editorial valencià ha participat un any més en la Fira de Frankfurt, l’encontre editorial més important per als professionals del món del llibre. En 2021, aquesta cita ha tingut lloc del 20 al 24 d’octubre i ha comptat amb vora 2.000 expositors de 80 països. Així, al llarg de les cinc jornades, les editorials valencianes participants han donat a conèixer les seues novetats de la temporada. En concret, les editorials que integren l’expedició valenciana són Media Vaca, Andana Editorial, Edicions Bromera, Grupo Editorial Sargantana, Institució Alfons el Magnànim, Litera Libros, Kaicron i Publicacions Universitat de València.  Les huit entitats han format part d’un expositor col·lectiu sufragat per la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport i gestionat per l’Associació d’Editors del País Valencià (AEPV).

Com expliquen els responsables de Cultura, “aquest és el quart any que la Conselleria proporciona un espai específic perquè les editorials mostren els seus llibres i difonguen la literatura que es crea en el nostre territori”.

Durant aquests dies, el ministre de Cultura, Miquel Iceta, va visitar l’estand de la GVA i les editorials valencianes i va ser acompanyat per la directora General del Llibre, arxius i biblioteques del Ministeri, Maria José Gálvez, el president de la FGEE Patrici Titxi i la presidenta de l’AEPV, Àfrica Ramírez. La visita del ministre s’emmarca en el procés de relleu al Canadà com a país convidat d’honor de la Frankfurt Book Fair, ja que Espanya ostentarà aquesta representació en 2022. A més, durant la Fira, l’expositor col·lectiu també va comptar amb la presència de l’ambaixador d’Espanya a Alemanya, Ricardo Martínez Vázquez. 

 

D’altra banda, com a part de l’assistència a la Fira de Frankfurt, els representants de l’AEPV ha dut a terme una reunió amb integrants de les entitats editorials Malinc (Eslovenia) i Euskal Elkartea Editoreak (Euskadi). Les tres institucions integren un projecte europeu presentat al programa Europa Creativa, destinat a impulsar els sectors culturals, reforçar la seua competitivitat i salvaguardar la diversitat cultural i lingüística europea.

Observar les tendències editorials del mercat internacional, descobrir nous models de negoci i estar al dia dels últims avanços en el comerç electrònic i l’e-book han sigut alguns dels objectius d’aquest encontre. Una cita on habitualment es tanquen el 80% dels contractes anuals de drets d’autor en l’àmbit internacional.