Skip to content

L’edició independent ja té fira a València

És la primera vegada que se celebra una Fira de l’Edició Independent a València, però ja hi havia ganes entre el sector. Amb un èxit només en la convocatòria, superant totes les previsions de l’organització i amb un total de 69 expositors finals, la primera edició de la Fira de l’Edició Independent organitzada per l’Associació d’Editorials del País Valencià (AEPV) s’ha inaugurat aquest matí de divendres amb una volta protagonitzada per autoritats i organitzadors.

Entre els assistents hi havia el subdirector del Llibre, Arxius i Biblioteques, Mauro Guillen; la regidora d’Acció Cultural de l’Ajuntament de València, Maite Ibáñez; el director adjunt del Consorci València 2007, Evarist Caselles; el director general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme, Rubén Trenzano; o la professora Ester Alba Pagán, Vicerectora de Cultura i Esport de la Universitat de València. També alguns representants del sector com Jesús Figuerola, president de la Fundació FULL, Manuel Garrido Barberà, per l’Associació de Professional de la Il·lustració Valenciana (APIV), o el Premi de les Lletres Valencianes 2020, l’escriptor Marc Granell.

La presidenta de l’AEPV, Àfrica Ramírez, ha estat l’encarregada de conduir la volta inaugural i presentar els expositors, conformats per 52 editorials d’arreu d’Espanya, 8 llibreries i 9 il·lustradors, que han presentat alguns dels seus títols i treballs destacats a les autoritats. La 1a Fira de l’Edició Independent estarà des del divendres 18 fins al diumenge 20 de juny a l’esplanada del Veles e Vents de la Marina de València, amb una trententa d’activitats programades i 69 expositors.

Més informació sobre l’esdeveniment: https://www.editorialsvalencianes.org/fira-de-ledicio-independent/

La Fira de l’Edició Independent és un projecte organitzat per l’Associació d’Editorials del País Valencia, juntament amb l’Ajuntament de València. I compta amb la col·laboració de l’Associació del Professionals de la Il·lustració Valenciana (APIV), del Centro Español de Derechos Reprográficos (Cedro), la Marina de València i la Generalitat Valenciana.