Skip to content

L’AEPV se suma al II Saló del Còmic de València

  • La 2a edició d’aquest esdeveniment tindrà lloc del 4 al 6 de març de 2022 a Fira València
  • L’autora valenciana Cristina Durán realitzarà del cartell

 

El Saló del Còmic de València ja ha iniciat els preparatius de la seua pròxima edició, que tindrà lloc a Fira València del 4 al 6 de març de 2022. El certamen encara la segona convocatòria després de l’èxit de la  primera (amb més de 25.000 visitants) i ho farà sota l’eix vertebrador de ‘Del còmic popular a la novel·la gràfica’. Igual que en l’edició anterior, el Saló calfarà motors les setmanes anteriors mitjançant una programació d’esdeveniments que tindran lloc a la ciutat i que culminarà amb les jornades ubicades a Fira València. Tal com va fer durant la seua primera entrega, l’Associació d’Editorials del País Valencià tornarà a estar present en aquesta nova edició. No debades, l’entitat considera aquesta cita un aparador excepcional per a mostrar “la força de la producció editorial valenciana”.

En aquest sentit, Àfrica Ramírez, presidenta de l’AEPV, remarca “el vessant dinàmic i el gran potencial” de les empreses locals especialitzades en les coordenades de la novel·la gràfica i la il·lustració. Durant l’edició de 2020, i dins de la col·laboració del Saló del Còmic amb l’AEPV, les editorials valencianes van comptar amb un espai de 200 m² al centre del pavelló comercial de la fira, on mostraren les seues publicacions als visitants a més d’organitzar diversos encontres amb creadors.

El còmic valencià serà l’epicentre del Saló

Si en la seua passada edició el Saló es va articular entorn del tema del nou paradigma d’herois i vilans, en aquesta ocasió el concepte vertebrador serà “Del còmic popular a la novel·la gràfica”. D’aquesta manera, Armando Nsue, director de l’esdeveniment i Daniel Tomás, director de continguts proposen un plantejament “que permet una mirada àmplia a l’essència del còmic, la seua història, el seu present i el seu futur”. Una idea que pot obrir “moltes possibilitats de contingut, des de la programació d’activitats, exposicions, homenatges a autors clàssics, fins a activitats que posen la mirada en el futur del còmic a través del format digital”.

Com expliquen els seus organitzadors, el Saló del Còmic de València s’ha convertit, en tan sols una edició, “en un dels esdeveniments del còmic amb més projecció de l’actualitat gràcies, no sols a l’èxit de públic reeixit en la seua primera edició, sinó també a la respectuosa posició que l’esdeveniment ha reservat al còmic, en general, i valencià, en particular”. De fet, destaquen que el centre de gravetat del Saló continuarà sent el còmic, “especialment el valencià, tant en la programació de continguts com en el mateix pavelló, ocupant l’espai central”.

Foto: Domestika / Víctor Puig

En aquest sentit, l’organització ha comptat amb l’autora valenciana de còmics Cristina Durán per a la realització del cartell. Una il·lustradora que a més de tindre “una recognoscible veu artística d’indiscutible qualitat”, ha rebut nombrosos reconeixements al llarg de la seua carrera, com el Premi Nacional de Còmic de 2019, guardó rebut al costat de Miguel Ángel Giner i la periodista Laura Ballester, per la novel·la gràfica El dia 3.

A més de l’AEPV, la convocatòria també comptarà amb la col·laboració d’entitats com la Regidoria d’Acció Cultural i la Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de València, l’Associació de Professionals de la Il·lustració Valenciana (APIV) o la Càtedra del Còmic de la Universitat de València. Precisament serà aquesta entitat qui novament lidere els Premis Saló del Còmic de València 2020. La selecció d’obres i l’elecció dels guanyadors estarà a càrrec d’un jurat independent d’experts que es formarà durant el mes de setembre.