Skip to content

L’AEPV condemna la retirada de llibres LGTBI als instituts de Castelló

L’Associació d’Editorials del País Valencià (AEPV) vol manifestar el seu rebuig absolut a la mesura cautelar sol·licitada per l’Asociación Abogados Cristianos i la decisió de retirar un lot de llibres de temàtica LGTBI de les biblioteques escolars de Castelló. En aquest sentit, l’AEPV declara la seua solidaritat no només amb totes les editorials i autors afectats per aquesta ordenació, sinó també amb els professionals de l’educació i l’alumnat que es veuran perjudicats per l’absència d’aquestes lectures.

La col·lecció de més de 30 títols amb perspectiva i temàtica LGTBI es va repartir en onze instituts de la ciutat en el marc d’una campanya de l’Ajuntament de Castelló per a facilitar eines de treball i reflexió a estudiants i professors.

Des de l’AEPV defensem els llibres com a vehicle excepcional de transmissió del coneixement, una porta per a descobrir infinites formes de viure i veure el món i una eina per a desenvolupar l’empatia i el respecte a la diversitat. Per això, considerem la retirada d’aquests volums un atac a la llibertat d’expressió, una nova manifestació de censura i una manera de privar a l’estudiantat d’una font d’aprenentatge.