Skip to content

La II Fira de l’Edició Independent de València viu el seu últim matí amb la presència de la regidora d’Acció Cultural, Maite Ibáñez

La II Fira de l’Edició Independent ha viscut el seu últim matí a l’esplanada Veles e Vents de la Marina de València. Un esdeveniment que tracta de posar en valor el treball minuciós de les editorials independents, les quals són responsables del 80% de la riquesa cultural que aporta el món del llibre al nostre país. En aquesta jornada de cloenda, la fira ha rebut la visita de Maite Ibáñez, regidora d’Acció Cultural de l’Ajuntament de València, entitat coorganitzadora del certamen junt amb l’Associació d’Editorials del País Valencià (AEPV).

Ibáñez ha afirmat que és “important que la fira vaja coneixent-se i que la resposta de la ciutadania siga positiva, ja que la primera edició va vindre marcada per la situació pandèmica i ara és el moment que es consolide en plena normalitat”. “M’agrada molt la vinculació que es crea entre les editorials i la mar, que és el marc característic de la nostra ciutat”, ha afegit la regidora, qui ha mostrat el seu interés en els títols recomanats pels tècnics de la Xarxa de Biblioteques Municipals i que es compten amb un punt de llibre específic als seus respectius expositors.

Al llarg d’aquest cap de setmana de Sant Joan, diverses autoritats institucionals s’han deixat vore pel recinte en què es troben els expositors de les editorials implicades en la iniciativa. És el cas de María José Gálvez, Directora General del Llibre i Foment de la Lectura del Ministeri de Cultura, o de Dolors Pedrós, vicepresidenta del Consell Valencià de Cultura.

El matí ha començat amb el taller infantil “Calpurnia”, de Maria Gabian, organitzat per Editorial Gusanillo. Una activitat en la qual les pintures de colors han estat les clares protagonistes. La fira ha concedit un lloc preferencial als més menuts amb contacontes, tallers i altres activitats que continuaran durant aquesta vesprada amb “Dorfum”, de Noemi Segura, i “Kailo” (Malian Editora), de Nando Pascual i Joshua Cienfuegos. El programa de la II Fira de l’Edició Independent de València es pot consultar a les xarxes socials de l’AEPV o a la pàgina web editorialsvalencianes.org.

Entrat el migdia, Mariano Casas i Núria Sendra han presentat la novel·la de misteri “Els secrets de l’Eixample”, d’Edicions del Bullent, acompanyat per una intèrpret de llengua de signes. Junt amb l’editorial Publicacions de la Universitat de València ha arribat “Històries originals de la vida real”, de Mary Wollstonecraft. La presentació d’aquest llibre d’instruccions ha anat a càrrec de la traductora de l’obra, Carme Manuel, i del comunicador  Manolo Gil.