Skip to content

La Directora General del Llibre i Foment de la Lectura, María José Gálvez, visita la II Fira de l’Edició Independent

La II Fira de l’Edició Independent de València prossegueix el seu camí amb bon ritme. Aquest dissabte 25 de juny s’ha viscut la segona jornada d’aquest esdeveniment que compta amb un ampli programa d’activitats i una gran diversitat de gèneres i títols en venda evitant el monopoli dels best-sellers. En aquest sentit, diverses autoritats institucionals no han perdut l’oportunitat d’apropar-se a l’esplanada Veles e Vents de la Marina de València per acompanyar als autors, autores i editorials participants en el certamen. És el cas de María José Gálvez, Directora General del Llibre i Foment de la lectura del Ministeri de Cultura, qui ha destacat que “s’ha de pensar en la ciutadania” facilitant aquest tipus d’iniciatives. “Espere que la fira es consolide al llarg del temps, i la visibilitat és el primer pas per aconseguir-ho”, ha afegit Gàlvez mentre s’interessava per distints títols oferits als expositors muntats per les editorials implicades.

Demà diumenge 26 serà l’últim dia en què es podrà visitar la fira i també comptarà amb la presència de representants públics. Una de les assistents serà Maite Ibáñez, regidora d’Acció Cultural de l’Ajuntament de València, institució coorganitzadora de l’esdeveniment junt amb l’Associació d’Editorials del País Valencià.  Ibáñez s’aproparà al recinte instal·lat a la Marina de València a partir de les 12:00 h.

La diversitat de gèneres és una de les característiques d’aquest esdeveniment. Per exemple, hui s’ha viscut la presentació de la novel·la gràfica “Al-Azraq, el malson de Jaume I” (Edicions La Muntanya), de Just Sellés i Daniel Olmo, un acte que ha comptat amb una projecció audiovisual en la qual es narrava la seqüència de la mort del protagonista de l’obra i que serveix com a punt final d’aquesta.

Per la vesprada ha arribat el torn de l’assaig amb el llibre “El temps que vius” (Lletra Impresa Edicions), el qual ha estat presentat a l’aire lliure pel seu autor Gustau Muñoz i l’escriptora Núria Cadenes. Es tracta d’una sèrie de reflexions al voltant de diversos temes d’actualitat a partir de la tradició de l’humanisme europeu i l’enciclopedisme francès.

Les activitats infantils també són una constant durant aquestes jornades estiuenques. Així s’ha pogut comprovar amb el concert organitzat per Edicions del Bullent i el cor de l’Escola Gavina a partir del llibre “Somriures amb Llorenç”, obra de Núria Sendra en homenatge al famós contacontes valencià Llorenç Giménez. A més, l’il·lustrador Ivan Alfaro, autor de l’àlbum il·lustrat “Michu quiere ser humano”, ha fet les delícies dels més menuts amb un taller creatiu d’elaboració de punts de llibre.

El programa de la II Fira de l’Edició Independent es pot consultar a les xarxes socials de l’Associació d’Editorials del País Valencià (AEPV) i a la pàgina web editorialsvalencianes.org.