Contem i Comptem

Del 10 al 19 de setembre de 2021, la Setmana del Llibre en Català ha celebrat la seva 39a edició i ha tornat a mostrar la riquesa i diversitat de l’edició en català i la seva potència industrial.

La Setmana, un dels esdeveniments culturals més importants del país, s’ha convertit en l’oferta més gran de la història dels llibres en català, afavorint sempre el contacte directe, la relació entre llibreters, editors i lectors, que podran trobar novetats, però també llibres de fons i les col·leccions de cada segell.

Com sempre, amb una àmplia proposta d’activitats de tot tipus (presentacions, recitals, itineraris literaris, xerrades, contacontes…) per a infants i adults, que també contribueixen a estimular i a promoure la lectura en Català. L’AEPV continua participant en aquesta fita amb un mòdul que aglutina totes les editorials associades que així ho desitgen.

Enguany la participació de les autores i els autors valencians en la programació d’activitats de la Setmana del Llibre en Català ha tingut un format especial. La proposta ha apostat per trencar les dinàmiques d’anys anteriors i ha proposat una posada en escena en forma de Magazine de televisió a fi de donar entitat a l’acció comunicativa, suscitar l’interés dels ciutadans que s’acosten al lloc on estan els nostres autors i fabricar material informatiu susceptible de ser emés per diferents cadenes de televisió o emissores de ràdio.

El magazín CONTEM i COMPTEM ha estat conduït per Amàlia Garrigós i Víctor Amela i ha comptat amb la col.laboració de mitjans audiovisuals catalans i valencians. La dinàmica ha estat propiciada amb entrevistes als autors i editors valencians, debats temàtics sobre el panorama de la literatura en català al País Valencià, emissió de vídeos informatius sobre temàtiques relacionades amb els continguts, entrevistes amb crítics periodistes de l’àrea de cultura i literatura de diferents mitjans, etc.

L’acte ha comptat amb la participació de personalitats referents o prescriptors catalans que s’han ocupat d’avaluar la qualitat de les obres fetes pels nostres autors, el nivell de l’edició valenciana, etc. Com en qualsevol altre espai televisiu similar, hem comptat amb diferents actuacions musicals del cantautor Joan Amèric.