Skip to content

El solejat matí de Sant Joan dona el tret d’eixida a la II Fira de l’Edició Independent de València

La II Fira de l’Edició Independent de València ja és una realitat. Hui a les 11:00 h s’ha celebrat l’acte d’inauguració d’aquest esdeveniment literari que tracta de posar en valor la literatura i l’edició independents, no sempre accessibles dins dels circuits convencionals de comercialització. La seua ubicació és l’esplanada Veles e Vents de la Marina de València, que s’ha convertit en un gran aparador literari amb exposició i venda de llibres, i que compta amb un ampli programa d’activitats del qual es podrà gaudir fins al diumenge 26 de juny en horari d’11:00 h a 21:00 h.

L’organització d’aquesta interessant iniciativa corre a càrrec conjuntament de l’Associació d’Editorials del País Valencià (AEPV) i de l’Ajuntament de València. Segons ha afirmat Àfrica Ramírez Olmos, presidenta de l’AEPV, “la proposta d’aquesta fira és eixir de les zones clàssiques per tal d’apropar-nos el màxim possible a la ciutadania cultural”. “En les editorials independents, que no han de ser necessàriament petites, els èxits i els fracassos passen per la mateixa persona”, ha destacat Àfrica abans d’anunciar que en els pròxims anys es volen “potenciar les activitats professionals”.

Per la seua part, el director general adjunt del Consorci Marina de València 2007, Evarist Caselles, ha assegurat que “fer Marina és fer ciutat” i que és necessari “recuperar els espais que són nostres”, encara que ha reconegut que “socialment ens queda per treballar”.

A la inauguració han assistit autoritats com Dolors Pedrós, vicepresidenta del Consell Valencià de Cultura; o Paula Beneito, secretària d’Escola Valenciana. Durant la seua visita, els expositors d’autoedició il·lustrada han estat el primer focus d’atenció en el que han recalat. En aquest sentit, cal remarcar que els espais de venda “estan agrupats temàticament”, tal com ha recordat la presidenta de l’AEPV, Àfrica Ramírez.

Al programa d’aquest divendres 24 de juny s’inclou una Jornada per a Professionals amb diverses taules rodones en què es debat al voltant del món de l’edició i les seues implicacions. La gran presència d’activitats infantils, com tallers o contacontes, és altre dels punts a destacar d’aquest esdeveniment en què tenen cabuda llibreries, editorials i autoedició il·lustrada, i que espera consolidar-se al llarg del temps.

La celebració de la segona edició de la Fira de l’Edició Independent és possible gràcies a la col·laboració del Consorci Marina de València 2007, la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana i l’Associació de Professionals de la Il·lustració Valenciana.