Skip to content

El sector editorial valencià viatja a Liber per a reforçar les seues exportacions

  • La fira, que celebra el seu 40 aniversari, analitzarà les tendències i principals reptes del sector en les seues Jornades Professionals
  • La llibreria valenciana Ramon Llull rebrà el Premi ‘Boixareu Ginesta’ al llibreter de l’any

Un total de 16 editorials valencianes es sumen, amb la coordinació d’Associació d’Editorials del País Valencià (AEPV), a la 40a edició de la Feria Internacional del Libro (Liber), una potent oportunitat d’exportació per a la producció editorial autòctona que se celebrarà a Barcelona entre el 5 i el 7 d’octubre.

Organitzada per Fira de Barcelona i amb la promoció de la Federación de Gremios de Editores de España (FGEE), Liber reunirà un ventall de novetats i fons bibliogràfics de més de 300 expositors de 12 països que inclou des de grans grups, fins a la mitjana i xicoteta edició. Colòmbia serà enguany el país convidat d’honor, el qual aprofitarà per a presentar la seua literatura més actual.

Pel que fa al sector editorial valencià, els segells desplaçats a Barcelona s’integraran a l’estand de la Generalitat Valenciana, que comptarà amb el patrocini de la Direcció General de Cultura i Patrimoni. Acen, Algar Editorial, Andana Editorial, Edicions Bromera, Lisermed, Kiwi, Iglú-Olé libros, Litera Libros, Malian Editora, Editorial Pre-Textos, Publicacions de la Universitat de València – PUV, Publicacions Universitat d’Alacant, Rubio, Savanna Books, Tu Cuento y Tú i Publicacions de la Universitat Jaume I, seran les editorials que presentaran el seu catàleg, mantindran reunions professionals i participaran en xerrades, amb l’objectiu de reforçar la seua posició exportadora.

Enguany, Liber, considerat com un dels esdeveniments de referència per a la internacionalització del llibre, comptarà amb la participació de 130 ponents que, en les 53 sessions que inclouen les Jornades Professionals, analitzaran les tendències i principals reptes del sector.

D’altra banda, la llibreria valenciana Ramon Llull rebrà el Premi ‘Boixareu Ginesta’ al llibrer de l’any, un guardó amb el qual la FGEE reconeix el prestigi d’aquesta entitat, així com la seua important labor cultural amb l’organització de nombrosos actes i amb personalitats del panorama literari.