Skip to content

Amoraga anuncia una nova ajuda econòmica per a l’adaptació d’obres literàries en projectes audiovisuals

Es concediran set ajudes de 5.000 euros que promocionaran la literatura valenciana a través de la pantalla

 

El passat 24 de novembre, la directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, va anunciar per a l’any que ve una convocatòria per a l’adaptació d’obres literàries en projectes audiovisuals.

La responsable de Cultura va indicar que es concediran set ajudes de 5.000 euros a l’elaboració d’un guió per a l’adaptació d’una obra literària original, publicada en el segle XX i XXI, d’un autor o autora nascuda a la Comunitat Valenciana o que residisca o haja residit habitualment a la Comunitat Valenciana. S’entén per obra literària: novel·les, relats, novel·les gràfiques i còmics.

Amoraga va explicar que “aquesta ajuda, recollida en els Pressupostos de la Geneneralitat amb 35.000 euros, està en aquests moments en procés de redacció de les bases i s’anunciarà la convocatòria degudament”.

“La literatura valenciana contemporània disposa d’una gran quantitat de material susceptible de ser adaptat a la pantalla gran -ha afirmat- i aquesta convocatòria assegura la difusió de relats valencians que fomenten històries pròpies, actuals, per a aconseguir així una de les màximes del cine: contar des del que és local amb vocació universal”.

La directora general de Cultura i Patrimoni va inaugurar la Jornada Adapta Literary Market que organitza la plataforma web ADAPTA en col·laboració amb l’Institut Valencià de Cultura i l’Associació d’Editorials del País Valencià (AEPV). L’objectiu principal d’aquesta trobada és posar en contacte les persones que treballen en el món literari -autores, autors i editorials- i les que formen part del món audiovisual, en especial, les productores, els i les guionistes, les cadenes de televisió i les plataformes digitals.

La Generalitat destina, a través de l’IVC, línies de promoció de l’audiovisual valencià que ascendeixen a més de huit milions d’euros entre foment a la producció i en activitats relacionades amb el sector.