Skip to content

AEPV exporta les novetats editorials valencianes a la 40a edició de La Setmana del Llibre en Català

L’Associació d’Editorials del País Valencià (AEPV) s’establirà a Barcelona del 9 al 18 de setembre per a sumar-se a la 40a edició de La Setmana del Llibre en Català, un esdeveniment celebrat al Moll de la Fusta que agruparà, entre altres entitats, a 193 segells editorials dels quals més d’una quinzena seran valencians.

Editorial Afers, Institució Alfons el Magnànim, Andana Editorial, Balandra Edicions, Edicions Bromera, Llibres de la Drassana, Gales Edicions, Lletra Impresa Edicions, Edicions 96, Onada Edicions, Perifèric Edicions, Sembra Llibres, Edicions Tres i Quatre, Publicacions Universitat d’Alacant, Universitat Jaume I, Publicacions Universitat de València, i Vincle Edicions seran les editorials que, sota el paraigua de l’AEPV, exposaran un total de 320 títols a la caseta número 3 del Moll de la Fusta.
‘Contem i Comptem’: el panorama de la literatura en valencià
Per a aquesta edició, La Setmana ha preparat un programa integrat per més de 300 activitats entre les quals es troben esdeveniments com l’entrega del Premi Trajectòria a l’escriptor Joan Francesc Mira.

D’altra banda, al llarg del matí del diumenge 18 de setembre, AEPV, entitat que suma amb aquesta la seua desena participació en la fira, presentarà ‘Contem i Comptem’, una radiografia de la literatura en català al territori valencià regida pels codis d’un magazín televisiu.

L’espai conduït per Maria Fuster i Xavier Graset, periodistes d’À Punt Mèdia i TV3 respectivament, arrancarà amb una lectura dramatitzada dedicada a la figura de Joan Fuster en la commemoració del primer centenari del seu naixement. A continuació es durà a terme la presentació de 24 títols literaris dividits en nou blocs: Joan Fuster, novel·la gràfica, teatre, narrativa, poesia, infantil, País Valencià, cultura popular i assaig. La música de Mireia Vives i Borja Penalba serà l’encarregada d’omplir les transicions entre espais amb una sèrie d’actuacions en directe.

La participació d’AEPV en la 40a edició de La Setmana del Llibre en Català, així com la realització de l’activitat ‘Contem i Comptem’ compta amb el suport de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i el Centro Español de Derechos Reprográficos (CEDRO).