Skip to content

17 editorials valencianes participen a Liber 2021

Després de celebrar de forma digital l’edició de 2020, la Fira torna a la presencialitat

Aquest gran encontre editorial ha reunit a més de  300 empreses de 10 països

Un total de 17 editorials valencianes han format part de la darrera edició de la Feria Internacional del Libro – Liber, que ha celebrat a Madrid la seua 39a edició del 13 al 15 d’octubre. Després de realitzar l’entrega de 2020 en versió digital per la situació sanitària, enguany Liber ha tornat al format presencial, però també ha incorporat iniciatives en línia per a arribar a un públic més ampli.

Organitzat en col·laboració amb la Federació de Gremis d’Editors d’Espanya (FGEE), l’encontre ha agrupat en 2021 a més de 300 empreses de 10 països i a editors, autors, agents literaris, llibreters, distribuïdors i altres especialistes de l’univers del llibre. Considerada la reunió professional més important del llibre en espanyol, en aquesta ocasió, la ciutat convidada va ser la mexicana Guadalajara (Jalisco).

Pel que fa al sector editorial valencià, les editorials valencianes van integrar a l’estand de la Generalitat Valenciana, amb el patrocini de la Direcció General de Cultura i Patrimoni i la coordinació de l’Associació d’Editors del País Valencià (AEPV). En concret, les editorials participants van ser Acen, Algar, Andana, Bromera, Kiwi, Rubio, Grupo Editorial Sargantana, la Institució Alfons el Magnánim, Kaicron, La Orquídea de Darwin, La Cuentería Respetuosa, Lisermed, Litera Libros, Ole libros, PRE-Textos, Publicacions de la Universitat de València i Publicacions de la Universitat d’Alacant. A més de mostrar el seu catàleg, els integrants de l’expedició valenciana han realitzat nombroses reunions professionals i han participat en xarrades i presentacions. D’altra banda, durant aquestes jornades, els expositors valencians van rebre al subdirector general del Llibre, Arxius i Biblioteques del govern valencià, Mauro Guillén qui va visitar la fira junt amb Àfrica Ramírez, presidenta de l’AEPV.

“Esdeveniments com LIBER són una oportunitat immillorable per a recuperar la nostra posició exportadora, que s’havia mostrat molt dinàmica en l’última dècada i afermar el creixement experimentat en el mercat interior”, va explicar Patrici Tixis,  president de la FGEE.

Consolidada com la principal plataforma de negoci dedicada a l’edició en llengua espanyola i una de les trobades internacionals més rellevants, Liber està oberta a tots els sectors del llibre, amb especial atenció als continguts digitals, els nous editors, l’autoedició i la propietat intel·lectual. Enguany, aquesta fira ha comptat amb 2.500 metres de superfície expositiva i vora 9000 visitants. El programa de Líber s’ha completat amb més de 40 activitats i  300 convidats internacionals i ponents.

Liber està patrocinada pel Ministeri de Cultura, el Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, ICEX Espanya Exportació i Inversions, la Comunitat de Madrid, l’Ajuntament de Madrid i el Centre Espanyol de Drets Reprogràfics (CEDRO). A més, compta amb la col·laboració d’Acció Cultural Espanyola (AC/E) i l’Associació d’Editors de Madrid.